DET ER FOR BØRN...

Spaghetti- og hotdoggudstjenester o.m.m er for børn i alle aldre

KONFIRMATION

Store Bededag og Kristi Himmelfartsdag er konfirmationsdage

DER SKER EN MASSE...

Kom og se en god film-eller hør et spændende foredrag
Dåbshåndklæder

Dåbshåndklæder

DÅBSHÅNDKLÆDER

– en særlig dåbstradition i Tommerup og Broholm sogne

Igennem de seneste 20 år har vi haft en ganske særlig dåbstradition i vore sogne. Alle børn, der døbes i vore kirker, får nemlig et broderet dåbshåndklæde som dåbsgave.

Ideen stammer oprindelig fra Canada. Ved Den danske Kirke i Vancouver var det en enkelt ældre dame, der sørgede for håndbroderede dåbshånd-klæder til alle dåbsbørn.

Da sognepræst Svend Faarvang, der tidligere var dansk præst i Vancouver, i 1994 forelagde ideen i vore sogne, var der straks mange, der var med på den. Og de damer, som meldte sig til at brodere, var enige om, at der både skulle være barnets fornavn og dåbsdato, kirkens navn og et lille billede af kirken på hvert håndklæde.

Nu har altså haft denne dåbstradition i 20 år, og undervejs har der været mange frivillige, som har sørget for, at hvert barn, der er blevet døbt i vore kirker, har kunnet få det lille broderede dåbshåndklæde med hjem som et minde om dåben.

Ialt ca. 1.200 dåbshåndklæder er det blevet til igennem årene, og vi håber meget, at der stadig vil være frivillige “broderersker”, så denne unikke skik kan fortsætte, for vore sogne er vist nok det eneste sted i kongeriget, hvor man får et broderet håndklæde ved dåben!

Broholm

Tommerup

Kirkebilen tlf. 64 75 12 00 - senest dagen før
kirkeblade

Nu kan du læse nye og ældre Kirkeblade fra hjemmesiden.
Link til Kirkebladet!

krusefiks