DET ER FOR BØRN...

Spaghetti- og hotdoggudstjenester o.m.m er for børn i alle aldre

KONFIRMATION

Store Bededag og Kristi Himmelfartsdag er konfirmationsdage

DER SKER EN MASSE...

Kom og se en god film-eller hør et spændende foredrag

Fyraftensandagt, pizza og

Togetherness – om Afrikas kaos, kunst og kultur

Onsdag den 6. november kl. 17.30 er der mulighed for at komme med en tur til Zimbabwe! Først er der fyraftensandagt i Tommerup kirke v/ Christian Balslev-Olesen. Derefter spiser vi pizza i sognehuset, inden Birgitte og Christian Balslev-Olesen fortæller og viser billeder om “Togetherness”. Det handler om Afrikas kaos, kunst og kultur.

Zimbabwe var under Mugabes styre gennem flere kaotiske perioder. Mugabe blev fjernet i 2017, men befolkningen lider fortsat under voldsom fattigdom, arbejdsløshed og inflation.

Men Zimbabwe har også en af de mest aktive kunstscener på kontinentet, og kunsten er med til at give folk i Zimbabwe håb.

Zimbabwe betyder huse af sten, og shonafolket, den største etniske gruppe i landet, har udviklet en helt særlig tradition for stenkunst, som det f.eks. ses på den meget fine shona-skulptur i sognehuset. Flere kunstnere har kaldt deres skulpturer Togetherness, der handler om fællesskab og knytter sig til det afrikanske begreb ’ubuntu’, der betyder, at vi bliver til igennem hinandens menneskelighed.

Birgitte og Christian Balslev-Olesen har boet og arbejdet i Zimbabwe for Folkekirkens Nødhjælp i flere år. De vil fortælle om deres samarbejde med kunstnere i Zimbabwe og dermed lave en anden fortælling om Zimbabwe og Afrika end den, vi normalt hører – om kontinentet med nød og elendighed.

Kom og hør mere onsdag den 6. november!

Broholm Tommerup Kirkebilen tlf. 64 75 12 00 - senest dagen før


kirkeblade

Nu kan du læse nye og ældre Kirkeblade fra hjemmesiden.
Link til Kirkebladet!

krusefiks