DET ER FOR BØRN...

Spaghetti- og hotdoggudstjenester o.m.m er for børn i alle aldre

KONFIRMATION

Store Bededag og Kristi Himmelfartsdag er konfirmationsdage

DER SKER EN MASSE...

Kom og se en god film-eller hør et spændende foredrag

”Det var en sjov aften, lidt som et teaterstykke, hvor de inddrog os i det, de fortalte om”

Sådan lød en af konfirmandernes kommentarer til Konfirmandtræffet i Odense City d. 20. januar.

”Lys i mørket” var temaet for en aften for konfirmander fra hele Fyn. En aften, hvor vi begyndte i Domkirken og så gik rundt til Skt. Hans Kirke, til Domkirken igen, til Gråbrødre Kirke, bispeboligen i Klaregade og tilbage til Domkirken.

Hovedtemaet var opdelt i 4 undertemaer: ”Hjælp”, ”Tro”, ”Frelse” og ”Lærdom”.

Ved Skt. Hans kirke blev vi først mødt af ”mørkets stemme”, der bogstaveligt talt sad i mørket i kirkemuren og gav os alle en forskrækkelse ved at råbe os an, mens vi gik i mørket. Inde i kirken var der heldigvis lys, og en feltpræst, en sygehuspræst og en gadepræst fortalte om, hvor vigtigt det er, at forsøge at tænde et lys for mennesker, hvis liv er svært og udsat. En af de konfirmander, der hørte, hvad sygehuspræsten fortalte, siger: ”OUH`s hospitalspræst fortalte om hans oplevelser, hans job og dets betydning for andre. For at være ærlig, blev jeg lidt rørt af det, han fortalte: de mange mennesker, som bad på hans job. Det må være hårdt sådan at skulle repræsentere Gud for folk, der måske ligger for døden”.

Med mange tanker i hovedet gik vi fra Skt. Hans kirke tilbage til Domkirken, hvor lyset nu var slukket, og der var sat stearinlys op på gulvet, så vi kunne finde vej i mørket. Oppe i koret samledes vi, mens vi kiggede på den korsfæstede Kristus, der var det eneste af den store altertavle, der var oplyst. Temaet her var: ”Tro”. Vi hørte om Jesu liv og død og modtog nadveren, inden vi igen gik ud i den mørke aften. En konfirmand skriver: ”Det var meget hyggeligt i Domkirken, hvor man fik nadveren”.

I Gråbrødre Klosterkirke mødte vi Luther, der bragte lys ind i middelalderens mørke. Temaet her var: ”Frelse”, og vi fik at vide, at vores frelse ikke afhænger af os, men Gud ske lov af Gud.

Ved bispeboligen i Klaregade, blev vi budt indenfor i Skt. Gertruds Kloster. Her, hvor temaet var ”lærdom”, mødte vi igen Luther, der belærte os om, at vi har direkte adgang til Gud – vi skal ikke have nogen til at bede Fadervor for os på latin, vi kan gøre det selv på dansk. Og det gjorde vi.

Tilbage i Domkirken blev aftenen sluttet af med en god fortælling og med en fin lille koncert, hvor forsangeren og 600 konfirmander sang: Adeles: ”Hello” og Rasmus Seebachs: ”Tusind farver i mørket”. – En skøn afslutning på en dejlig aften.

Konfirmanderne siger om hele arrangementet: ”Det hele var godt bygget op. Man kunne mærke, at det var noget, de, der arrangerede det, gik op i, så på den måde, kom de til at symbolisere lyset i mørket. Desuden var det meget hyggeligt at være sammen med alle de andre konfirmander. Man følte sig som en del af noget større, af et større fællesskab. Især var det godt at gå rundt sammen med årgangen, sådan at man også kunne snakke med dem fra den anden klasse. Det var desværre meget koldt, men ellers var det bestemt en ok aften. Det var dejligt med minikoncerten til sidst – ja, det var fedt, da der var en, der sang: ”Tusind farver i mørket” og ”Hello”.

Og en konfirmand slutter af med at skrive: ”Jeg vil meget gerne sådan noget igen. Det er en sjov måde at forberede sig på til at blive konfirmeret, plus det er en meget anderledes måde at lære om kristendommen på”.

 

Broholm

Tommerup

Kirkebilen tlf. 64 75 12 00 - senest dagen før
kirkeblade

Nu kan du læse nye og ældre Kirkeblade fra hjemmesiden.
Link til Kirkebladet!

krusefiks